Hejsan!

Nu äntligen känns det väl ändå som om våren är här för att stanna?

Liten uppdatering med vad vi pysslar med utöver vanligt familjeliv kommer här nedan 🙂

Vi har som vanligt full upp med det mesta, men planering kring både renovering och caféverksamhet pågår för fullt!

I helgen har vi tänkt att vi ska vara i skolan och greja. Börja vårstäda i trädgården, plocka bort pinnar och granris. Rensa fram rabatterna. Vi ska även städa på vinden, samt se över lite bord och stolar. Finns hela tiden en massa att göra, så vi blir inte sysslolösa direkt. Vi ska försöka planera våra dagar ordentligt, så vi hinner med så mycket som vi mäktar med innan vi öppnar för vårrundan.

Fram i April kommer vi få lite nya lamm förhoppningsvis. Var ju två år sen sist, men nu har vi köpt in lite nya tackor som ska lamma, fram igenom. Ska bli väldigt roligt. Så till hösten/ vintern kommer vi, om allt går som det ska, återigen ha lammkött att sälja. Men kommer givetvis lägga upp information kring de då. Fåren ska gå ute hela sommaren i stor flock och beta här i Broby, så vi har lite jobb med stängsling framöver också.

Vi håller även i år på med vedklyvning, och i vintras införskaffades en ny vedklyv för att effektivisera. Välkomna att lägga era beställningar inför kommande vinter säsong. Ring Erik för mer information samt priser på 070-3355131.

Erik håller fortfarande på att bygga sin nya fina stora snickeriverkstad, kommer bli jätte bra när det är klart. Så sen kommer han ha sin verkstad belägen i Broby. Välkomna in på Lindhs snickeri och byggnations Facebooksida för mer bilder och uppdatering.

Vi har även satt oss ned och planerat öppettider till våren och sommaren, och jag återkommer när jag renskrivit det. Men lägg söndagen den 30/4 på minnet, det är då vi slår upp portarna för säsongen och öppnar kl 11.00!!

Känns helt fantastiskt underbart att det går mot ljusare och varmare tider, och jag försöker mitt upp i allt, stanna upp och njuta lite av den tidiga våren. Nu kan man äntligen greja ute mer, och inte känna att man blir hindrad av mörkret eller kylan.

Men jag får nog lov att säga att jag är lite besviken på vintern som varit, vi fick ju nästan ingen snö alls. Och jag som hade planerat att promenera bort till skolan med kameran  och ta lite nya vinterbilder. Men icke.. Kom ju bara lite vitt. Jag ville gärna ha en halvmeter eller så. Men nu önskar jag ingen mer snö, utan det får allt spara sig tills nästa vinter. Vet ju att Aprilvädret kan vara mycket lurigt, och de sägs ju att det ska snöa tre gånger på lärkan? är det någon som hört lärkan?

Varje gång jag går till skolan för att uträtta ärenden så kollar jag alltid i vägdiket längs bron, där växer det nämligen alltid massor av blåsippor. Jag vet att det är lite tidigt än, men det kan inte hjälpas att jag ändå går där och spanar.

Har ni frågor kring det vi håller på med, samt renoveringen så är det bara att ställa frågan här i kommentarsfältet, så ska jag försöka svara så snabbt jag kan!

Ska försöka hålla er uppdaterade här på bloggen med våra upptåg så mycket som möjligt, men på Idas Cafés Facebook-sida är det desto mer aktivitet än här. Så välkomna att kika in där om ni har lust!

Ha det bra tills vi hörs nästa gång!

🙂

//Ida