Idas Café

Bakgrund:

Hela idén med att driva Café och prova på att vara egen företagare kom ursprungligen från Idas mamma, som hade hört talas om detta med att vara sommarlovsentreprenör. Sagt och gjort. Idas Café ”startades” upp 2007 utav Ida och drev det då i Broby kvarn. Hon drev det som sommarlovsentreprenör i tre veckor i början av sommarlovet. Detta gav blodat tand, och cafét hade även öppet sommaren 2008 och sista sommaren blev 2009. I cafét serverades hembakade kakor som Idas mormor hjälpt till att baka. Mycket omsorg och tid lades ner på miljön i cafét, så att det skulle bli en trevlig och mysig atmosfär.

Som sommarlovsentreprenör genomgick man en veckas kurs, där man kunde med hjälp av god handledning, få hjälp med att planera sitt sommar företag. Man fick även träffa andra sommarlovsentreprenörer och bolla idéer och knyta nya kontakter.

Ända sedan 2009, har Ida drömt om att återigen slå upp portarna för Idas Café, alltid var drömmen att öppna i Broby skola.

Ibland slår drömmar in!

2013:

Denna sommar kommer Ida att öppna Cafét ett antal helger. Ha öppet så som det en gång var i kvarnen. Visa att vi finns, se hur det går. Och om vi ska satsa på riktigt till nästa sommar!

Vi kommer satsa på samma koncept, hembakade kakor, trevlig genuin och gammal miljö, familjevänligt, och så gott det går; närproducerat.

satsar vi sedan efter denna sommar, full ut och drar igång på riktigt, kommer vi varje år att förbättra och utveckla verksamheten.

Så som vi ser det, måste landsbygden öppnas upp mera, man ska ta tillvara på det som finns och på så sätt se till att landsbygden och gamla tider inte glöms bort!

Idas Café finns även på Facebook!

Välkomna!

Ida framför kvarnen, Idas Café, sommaren 2009.

Ida framför kvarnen, Idas Café, sommaren 2009.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s