Om oss

Hejsan!

Vi är ett ungt, nu mera gift par, i 27 års åldern som 2012 köpte en gammal skola i Broby, som vi renoverat i sakta mak. I Mars 2016 föddes vår första son och i Februari 2018 föddes vår andra son. Renoveringen har inte haft lika stort fokus sen dess. Men alla våra idéer, mål och ambitioner är givetvis kvar. Vi tar det när vi hinner.

Ida är uppväxt i grannhuset till Broby Skola och Erik är från Kestad. Vi bor nu ett stort hus i Broby, 500 m från Borby Skola.

Skolan är ett äldre hus, uppfört i timmer  1883, och en senare tillbyggd skolsal i ”timmerplank” 1916.

Huset var i stort behov av renovering, då inte mycket gjorts på senare år.  Dock tycker vi att det är både roligt och bra att tidigare ägare inte valt att renovera ”sönder” det, utan att det är kvar i gammal stil.

Både Ida och Erik är mycket intresserade av gamla hustyper, historia,  miljöer och allt där kring. Så vi har försöka att bevara den gamla stilen så gott som det går.

Erik jobbar som snickare, driver egen firma. Lindh´s snickeri och byggnation. Ida driver sedan 2014 Idas Café i Broby skola, och är utöver det mammaledig med barnen.

År 2016 startade vi upp med en mindre besättning med ett 30-tal tackor som vi hoppas kunna utveckla och bidra till en levande landsbygd.

Vi har inte några planer på när huset ska stå helt klart. Gamla hus blir ju aldrig klara!
Utan vi tänker låta renoveringen ta den tid det tar. Huset är av gammal modell, och så har vi jobbat på att det ska förbli. Den mesta av den invändiga renoveringen är klar men utvändigt är det fortfarande en del jobb kvar med skrapning och målning av fasad samt renovering av fönster. Vi har även påbörjat en veranda 2015, som ännu ej är helt färdigställd.

Hör gärna av er med frågor!

// Familjen Lindh

 

Bild från sommaren 2012

IMG_7944

Bild tagen den 11/3-16 på förta promenaden med äldsta sonen!

 

20180205_153244

Första promenaden med lillebror Februari 2018.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s