Hej, seg uppdatering det sista… sorry.

Vi jobbar och sliter fortfarande så gott som varje helg nere i skolan. Det senaste har vi engagerat, eller Erik har engagerat oss i att börja mura upp till murstocken. Igår var vi hela vägen uppe vid den gamla delen av murstocken.
I botten lade vi först grus, sedan gjöts det två olika fundament i betong. Och där på murades det först med lecastenar en liten bit, så att vi skulle komma upp lite i höjd. För annars skulle det gått åt hur mycket tegelsten som hellst. Sedan har vi murat med nya tegelstenar hela vägen upp till den gamla murstocken. Ser hittills riktigt bra ut, får hoppas att det håller sen när tar bort stödbenen och järnbalken. Det vore ju faktiskt ren katastrof om den rasade, då allt jobb vi lagt ner är ju för att vi ska kunna behålla murstocken. Allt jobb skulle ju verkligen vara förjäves. Men nu får vi hålla tummarna att den vill stå på det nya fundamentet och att allt går vägen som vi vill nu. Så vi kan rensa bort den sista svampen, sen göra klart murstocken, ta ut alla stora stenar och sen kärra in allt grus som ska ligga i grunden. Efter det borde det gå att börja med golvet i skolsalen. Om allt går som det ska, och flyter på bra det vill säga. Uppdatering om hur vida murstocken står kvar eller inte kommer givetvis!

Dör övrigt har vi rivit ut allt i hallen och toaletten på baksidan. Så när man tar köksdörren in på baksidan och tar ett steg rätt ut kan man trilla rätt ner i källaren.

Och april är äntligen här, men vårvärmen får vi tydligen vänta på… Men små vårtecken syns nu vid Broby skola, de vackra snädroppara har nu tittat upp och blommar. Och även några utav vårlökarna Ida planterat är på väg att sticka upp lite grann. Så det går ju ändå åt rätt håll, om än väldigt långsamt.

Tänkte lägga upp lite bilder på det senaste arbetet nere vid skolan.

Hoppas vi hörs snart igen!

Tveka inte att kommentera om det är något ni undrar över eller så!

Ha det fint! // Ida & Erik