Hej alla bloggläsare!

I helgen har vi åter igen varit och jobbat på vårat svampprojekt. Det har gått bra, så gott som utan missöden. Kan tillägas att det var riktigt härligt vårväder i Lördags med, och vi jobbade till kvällen. ´

Tidigare i förra veckan upptäcktes ju att murstocken börjat röra på sig från sin position. Och det gav oss än mer eld i baken så att säga. Vi vill ju för allt i världen inte att den rasar för oss. Så vi fick lägga på ett kol med svamtpletandet, och fortsätta gräva nedåt. Givetvis stötte vi på nya bamse stenar. De är ju riktigt stora och tunga, och ligger långt ner. De är inte jätte lätta att få därifrån. Därför köpte vi snigeldynamti som vi tänkte prova. Det var ganska dyrt, och en hink med 4 kg pulver blev inte så mycket. Sen fuknade det inte så bra för oss heller, stenarna sprack inte så som vi ville. De sprack inte alls. Förmodligen var det för kallt, även om det inte stod något om lägsta temperatur i instruktionerna så är vår teori ändå att det var för kallt (ca -15 grader).

Vi fick ju trotsa detta och försöka dra upp de stora stenarna så att vi kunde börja gjuta så att murstocken snart kan få något att stå på.
Gjutningen gick bra, vi hjälptes åt. Och det var första gången Ida och Oskar var med och hjälpte till att gjuta. Det blev ett lyckat resultat. Så nu är det bara resten kvar… Är ju en bit att jobba sig uppåt tills vi kommer till musrstocken så den har något ordentligt att stå på.

Vi hoppas även att vi fick bort all svamp ordentligt. Erik har haft telefonkontakt med Anticimex, så det skulle vara lugnt att börja gjuta igen hålet.

Erik fortsatte under Söndagen att riva trappen, så det är inte så mycket kvar av den nu. Dessvärre har vi inga bilder på det än.

Hör av er om ni har några frågor angående vårat lilla projekt, så ska vi försöka att besvara dem så gott vi kan!

Ha det fint tills vi hörs igen!

// Ida & Erik