Hej!

Jo men visst skrev jag sist att vi skulle uppdatera mera på kvällen i söndags?  Och hur blev det med det? Inget alls på en vecka.

Men nu hoppas jag att vi ska kunna uppdatera bloggen lite mera ordelntligt, fast att vi är trötta, lagar mat och ska lägga oss i tid. Vi började ju båda att jobba igen i måndags. Lite sega är vi. Och vi har ju jobbat rätt så bra även på semestern också. Men det har vi ju självförvållat oss. Vi har jobbat i trädgården och i hallen nu i helgen.

Framsidan på trädgården börjar att ta så pass form att vi sått gräs som nu börjar komma upp. Men det gör även kischkålen. Vi hoppas att vi ska hinna klippa gräset (om det växer bra) innan hösten några gånger. Vi har fått slita en väldigt massa med en massa rötter och små stubbar. Men vi har ju haft en grävmaskin till hjälp som Erik rattat och spakat så fint så. Dessvärre ser ju baksidan längs grusvägen inte fullt lika vacker ut, som framsidan och gaveln. Det är väldigt lerig jord där, som är svår att kratta i, och det är fullt av oljämnheter i marken sen vi kört med traktor. Det får nog bli som så att vi fixar mera med de till nästa år i stället. Och att vi nu bara små fixar lite i trädgården. Vi ska ju orka och hinna med allt också!

Inne i hallen har vi nu öst ut allt äckligt gammalt bös (isolering i olika varianter), så nu är vi nere på stentaket över källaren. Erik har börjat med det nya bjälklagret. Det får nämligen bli en helt ny trossbotten i hallen, efter som att den gammla inte var så vidare mycket att hänga i granen. Tyvärr. Vissa var riktig dåliga, andra lite bättre. Men för att få någon riktig ordning på det ny som skulle bli, var vi tvungna att riva ut allt. Men det blir nog riktigt bra nu. Erik har även hittat lite svamp ner han tog bort ett vatten rör som gick genom murstocken. Men det visade sig som tur var bara vara där (vad vi vet än…). Vi har även sett lite rester och spår av någon insekt (husbock kanske?) som ätit och levt lite i bjälklagret. Men det verkade inte vara någon vidare aktivitet där nu, och vi rev ju ut det dåliga. Så det ska nog inte vara någon fara med det.

Vi har även ”grävt fram” garaget mera, då det var  väldigt högt med jord upp mot plankorna längst ned. Naturen hade tagit över lite, med en massa rötter och så med. Men nu får de andas lite grann, så får vi väl se när vi får tid och ork att byta de dåliga. Men det är ju inte direkt prioritering ett. Nu målar vi bara på lite ny falu rödfärg så ser det lite trevligare ut.

Vi är fortfarande väldigt nöjda med vårat husköp. Inget har hittills fått oss att ångra oss. Och jag tycker fortfarande att vi har riktigt bra med energi när vi jobbar. Men vi måste ju även hinna att sköta huset vi bor i med. Det löser vi med god planering och bra sammarbete.

Vi vet att det fortfarande är en massa jobb kvar… Men när man tänker tillbaka på hur det såg ut när vi precis köpt det, så har vi ju ändå åstadkommit en hel del. Känns bra.

Bilder kommer sen (förhoppnngsvis) Erik har gjort tacopaj nu, mumms!

Hejsvejs!! /Ida