Hej!

Våren är ju äntligen här, men värmen är ju frånvarande var och varannan dag. Men det grönskar fint ute, och vi har dragit igång den gamla gågräsklipparen nere vid skolan och klippt gräset lite (tills dess att den rykande och brummande gräsklipparen dog…). Det blev riktigt fint!
Vi har jobbat en hel del där nere det sista nu, och kommit en bit (ÄNTLIGEN!).

Jag har även målat den lilla trätunnan som Erik byggt, den har vi placerat invid Broby skylten. Där i har jag sått ringblommor, som jag hoppas ska ta sig ordentligt!

Vi har ju fått bort all hussvamp i skolsalen och har haft anticimex ute och de har sprutat på ett speciellt medel. För att verkligen ta död på skiten!
Så på torsdagen var vi där och öste in allt grus. Erik hade hyrt ett jätte bra band (elevator) som jag öste på grus på ute ifrån den stora grus högen. Sedan åkte gruset på bandet in genom fönstret och landade i en skottkärra inne i skolsalen som Erik sedan tömde. Gick rätt snabbt, men det var riktigt jobbigt att ösa grus.

På fredagen var jag och min kusin och lyfte ut allt ur det ”sista” rummet som vi inte gjort något med hittills. Där rev vi sedan ner alla tretexskivor som satt på väggarna. Vi rev även ner det gamla spänntaket. Under tretexskivorna döljde sig en inte allt för vacker tapet.. Men allt var inte bättre förr!

I helgen var vi där och la in plast ovanpå gruset i skolsalen. Plasten ska fungera som fuktspärr och är en rekomendation från anticimex. Sedan har vi börjat med det understa till bjälklagret: bärlinorna. Och de blev riktigt bra, och gick hyfsat snabbt och smidigt.
Det som står näst på tur i ordningen är att fortsätta med bjälklagret i golvet när vi fått reglar till det. Och sen är det bara att vänta på brägolvet som vi beställt. Det var ganska lång leveranstid på det, så då hinner vi förberada allt och även greja med annat!

Vi lånade även traktor av min morfar i helgen, och rensadet upp skräp och sånt på baksidan. Vi lastade på den gamla oljetanken på släpkärran. Vi körde bort den sista av sanden. Och försökte sedan att jämna till marken på baksidan (som var väldigt uppkörd) med hjälp av skopan på traktorn. Vi körde bort massa svampangripna stockar som vi rivit ner inne i skolsalen. Vi skyfflade även ut resten av gruset från den stora grushögen på framsidan, och gjorde i ordning en bättre pakering.

Det vart riktigt mycket gjort i helgen. Och att vi får låna traktor är ju helt oersättligt. Utan den hade vi inte kommit lika långt!

Så vi är nöjda, trötta och glada med våran lilla skola, nu när vi äntligen känner att det händer något!
Det är nu ett år sedan vi var och tittade på huset första gången. Det känns som om det lika gärna hade varit igår, jag minns så väl den nervösa känslan. Dofterna, djungeln… ja, det är något vi aldrig kommer glömma. Sommaren 2012, när vi köpte huset jag drömt om i flera år. Mycket har hänt när man blickar tillbaka. Det får vi aldrig glömma, de gånger när det känns lite tuff och det inte riktigt vill gå våran väg. Då måste vi tänka tillbaka på allt vi uträttat och gjort fint. Vi hade aldrig klarat det om inte Erik varit snickare! (förmodligen hade vi aldrig ens tänkt en tanke på att köpa det då helller, hoppas jag?)

Kom gärna och hälsa på oss när vi är där och grejar!

Ha det fint!

// Ida