Hej igen bloggen!

Det är ju jag, enligt Erik, som är blogg-ambassadör. Det är ju en viktig titel. Det tycker speciellt Erik. Så jag måste ju anstränga mig lite mer för att leva upp till detta. Därför kommer här lite uppdatering vad vi gjort föregående helg och vad vi gjort idag (Lördag).

Förra helgen hade vi storajobbariskolan- helgen. Det gick bra. Vi slet riktigt ordentligt. På Lördagen var även lillebror Oskar med och hjälpte till. Vilket jag tyckte var riktigt bra, då han fick hjälpa mig när Erik försvann i väg på annat. Jag och Oskar tog tag i den gamla toaletten. Började riva ut den ordentligt invändigt. Vi började med att skruva ner badrumsskåpen, spegel, handfat och till sist toalettstolen. Jag hade bara en liten fjuttig plattmejsel till min hjälp. Riktigt drygt var det att skruva med den. Så tillslut ryckte jag med hjälp av Oskar, ner badrumsskåpen. Och ryckte upp toalettstolen från golvet. Det gick bra faktiskt. Golvet var ju inte i bästa skcik, så skruvarna som satt i golvet följde lätt med upp efter några ordenliga slittag i toastolen. En toastol väger faktiskt inte så mycket kan jag berätta för den som inte visste.
Med Oskars hjälp, lyckades jag även riva ut plastmattan på golvet, i ett enda stycke med masonit och allt kvar. Tungt som bara den ska tillägas. Men gick ganska lätt ändå. Och där badkaret stått var det precis så som vi befarat; totalt genomrötet. Kunde med lätthet trycka igenom kniven. Så allt ska rivas ut. Sen blir det nytt och fint golv istället. Sen har jag ensam slitit med att få ner masoniten från väggarna. Det är ju ett ganska tålamodskrävande jobb innan man kan få ett ordentligt tag med kofoten. Och få loss större bitar. Tålamodet tryter rätt så ordenlitg när man bara får bort småflisar.

Under tiden jag rev ner masonit så hjälpte Oskar, Erik att slipa och göra klart spegelpanelen. För att sedan grunda den med vit färg.
Söndagen engagerades i att riva ut gamla rör, element och annat kul.
Erik rev ner tryckkärlet som var inbyggt i väggen på vinden, inlindad i isolering, gamla trasmattor, sågspån och en massa råttskit. Luktade inte rosor där uppe sen direkt.

Sen minns jag inte mer förtillfället vad vi gjorde förra helgen. Men en himla massa, för vi var där hela Lärdag och Söndag. Men mitt minne är kort men bra.

Idag, Lärdag, har vi öst i skrot i en stor kontainer som kom igår. Vi har lyft i allt skrot som låg ute på baksidan. Gamla dålig rör, element osv. Blir skönt att bli av med alltihop så det ser lite prydligare ut.

Nu återstår att få iväg handfatet och toalettstolen till återvinningsstationen. Ingen som är intresserad av en gammal toastol i vitt porslin? Äkta Ifö! Dock inte i brukbart skick. Men kanske ett fint samlarobjekt?

Längtar till våren. Är inte ett dugg kul att vara nere i skolan och greja. Man fryser lätt när det är så kallt ute. Men det går ju helt klart åt rätt håll nu i alla fall.
Hoppas bara att det där lilla djuret som gräver efter mina vårlökar inte fått tag i alla. Men det återstår att se.

Detta var väl allt för denna gång skulle jag tro?
Men tänkte lägga upp lite nya bilder från förra helgen med.

Ha det fint allihop därute. Och kliar det i byggoriv-fingrarna på er, är det bara att slå oss en pling. Hjälp är alltid uppskattat. Även gott fika och trevligt säkllskap mottages tacksamt om ni skulle råka ha vägarna förbi?

Jösses vilken lång texte det blev… Hoppas ni orkar läsa ändå!

Tack för mig! / Ida

Obs! Bilder från förra helgen!