Hejsan!

Vi jobbar och sliter med vårat ”lilla” projekt, renovera Broby skola. Och vi har fått lite mera ”eld i röva” nu när vi ska ha adventsfirande. Huset kommer ju givetvis inte stå klart tills dess. Men vi jobbar med att få klart hallen, måla där och sätta upp golvlister, taklister och foder runt dörrarna.  Erik har ju hyvlat egna lister, lika dana som suttit i husert tidigare. Ví har ju hittat golvlister i skåp, som inte tagits bort. Erik har special beställt helt nya profilstål till hyveln, så huset får tillbaka sin gamla charm igen. Hallen blir riktigt fin. Vi har valt en gröngrå nyans att måla pärlsponten i. Samt en vitgrå nyans att ha på lister, foder och så.

Vet inte om jag skrivit om det tidigare här på bloggen? Men dörren som vi satt upp in till den blivande gästtaoletten i hallen, har från början suttit på Tomten i Broby. Vi har ju även en pardörr med glas i, som Erik har i sin verkstad och renoverar. Även de har suttit på Tomten en gång i tiden. Tanken är ju att vi ska bygga en liknande veranda, så som den är på framsidan, på baksidan. Och då ska pardörren komma att få sitta i skolsalen ut mot baksidan.

I söndags  när vi jobbade vid skolan hade vi en massa fika med oss, men det är ju lite kyligt för att sitta ute. Så vi satt inne i rummet med kakelugnen i, den som Erik och Pelle har gipsat väggarna i. Vi passade även på att låna traktorn, med lastare, och drog ut den nu tömda dieseltanken som stått i ett av ”förråden” i garaget. Tänk vad skönt det var att få ut den äntligen. Och vi kunde även fynda lite (eller en hel massa) bra-att-ha, och-inte-ha, grejer. Vilket alltid är spännande. Men vi får ta i tu med det mer en annan dag. Nu vet vi i alla fall vad som göms i de lådorna som vi tidigare inte kom åt pga dieseltanken. Och förmodligen har ingen öppnat den byrån på kanske 40 år. Vi bar även in dedn lilla kaminen som stått i ett annat förrådsutrymme i garaget. Vi får se om det går att renovera den så att det går att elda i den igen. Den är väldigt vacker, och det vore kul om den fick återta sin forna plats i skolsalen. Men tiden har satt sina spår i den, och man har eldat i den ordentligt. Så vi får se. Tung var den att bära, men nu är den inne.

Har jag nämnt att även garaget är helt färdigmålat vad det gäller rödfärgen? Erik gjorde klart de en dag när han fick lite tid över. Så nu är garaget rött och fint igen!

Ni kommer väl på vårat adventsfirande nu va? Vi jobbar så hårt för att vi ska få klart, och vi vill så gärna visa upp oss lite. Så vi hoppas verkligen att det kommer lite vänner, bekanta och andra nyfikna och hälsar på oss den 9 decemer mellan kl 15-17.

Vi ses och hörs!

/ Ida