Hej igen!

Efter många om och men sitter jag nu här vid datorn för att uppdatera er läsare om vad som hänt i Broby skola de senaste veckorna. Vi har haft en hel del att göra, utöver hus renovering. Och vi har även haft lite datorhaveri, så att enkelt kunna sätta sig här framför datan, har inte varit helt bekymmerslöst. Men jag hoppas att den ska palla trycket nu, och även kunna sammarbeta såpass, att jag kan lägga upp lite bilder. Idag glömde vi dock kameran hemma… Så vi får ta kort nästa gång vi är där och grejar istället.

Då så.

De senaste veckorna har Erik varit där lite på kvällarna under veckodagarna. Ni som åkt förbi har ju säkert sett arbetslampan lysa nu när det börjar bli så möskt om kvällarna. Fokus ligger ju fortfarande först och främst på hallen. Det nya bjälklagret är helt klart. Och ett  nytt pannrum är under uppbyggnad. Vi har hittils gisat väggarna där inne, och jobbar på ett tillufts rör som ska ut på baksidan. Men det krånglade för oss idag, så vi gav upp med det så länge. Går alltid bättre att greja en annan dag istället, när man inte är irriterad. Sen har vi ju även påbörjat en gästtoalett, men det finns ännu inga väggar där. Ett nytt trägolv i gran är beställt, som kommer på Tisdag. Så nästa helg som kommer kanske vi kan lägga in det, om fukthalten i trät är bra. Vi har även pärlspont som Erik köpt från sin pappa, som vi ska sätta upp på väggarna. Vi har ju lite som vi kan göra i huset framöver, och sen är ju hallen i ganska bra skick. Så sen kan vi ju böra jobba mera i något annat rum.

Jag har ju som lite projekt, att riva ner tretex från väggarna i rummet med kakelugnen i. Har även rivit ner spänntaket, och fått fram fint tak i pärlspont. Lyfter även av linolium mattan från golvet, så att det fina trägolvet kommer fram. Det är lite lagom för mig, så kan Erik snickra.

Ni som åkt förbi skolan kvällstid den senaste veckan har kanske sett att vi kopplat in strömmen till ytterlampan på verandan, så det lyser lite hemtrevligt. Gräsmattan har även börjat att ta fart på riktigt nu. Och det är fullt med äpplen på det ena äppleträdet. Sen jag målat i det vita på garaget runt utedassdörrarna, så det ser riktigt gulligt ut. Dock kunde jag inte måla klart med rödfärgen på gaveln (garaget) idag  som var tänkt, för det började regna.

Ska verkligen försöka att uppdatera er igen, mer detaljerat, så snart jag kan igen (om datan vill vara med på noterna..)

Men vi jobbar kanske inte riktigt så hysteiskt där i skolan, som vi gjorde i början. Utan att vi planerar vilka helger, och eftermiddagar osv, som vi ska vara där och jobba.  Ni, nära, kära, familj, släkt och vänner, får gärna anmäla erat intresse om ni vill komma och hjälpa till en dag eller två (eller komma med gofika?) Extra hjälp är alltid varmt välkommet ska ni veta. Men ni behöver inte känna er tvingade eller så… Bara ni kommer en dag är vi glada!

Kom gärna förbi och säg hej om ni ser att vi är där annars, alltid trevligt med besök!

Ha det fint alla! / Ida

September