Hej hopp alla glada!

Vi har ägt Broby skola i två veckor och en dag nu, för att vara mer exakt. Kan väl säga att vi börjar landa lite, att vi börjar fatta att vi faktiskt äger ett eget hus (ganska stort sådant). Dock tror jag inte att vi fattat än, riktigt hur mycket det är att göra med huset och trädgården. Utan vi maler på och jobbar som bara den så fort ett tillfälle ges. Det kanske är bra? Att det händer lite saker i början, att vi kör på medans vi har lågan uppe. Och orken! Får väl dock ändå medge att vi har hunnit med ganska mycket på dessa två veckor och en dag. Vi har grejat som bara den i trädgården och röjt sly, och lite mer sly. Vi har ju även hunnit åka iväg på en semester på 5 dagar. Då borde ni bli lite, lite imponerade ändå? För nu, nu syns huset.

Alla grannar i lilla Broby som bor runt skolan (i centrum) tycket att det är helt fantastiskt att det faktiskt fanns en gavel på huset. Och ett garage! De har man inte kunnat se om sommrarna de senaste åren. Detta kan Ida mycket väl intyga då hon är uppväxt med skolan och Lars-Erik som närmsta granne. Så bara detta att vi röjer fram huset gör ju enorm skillnad! Huset får lov att andas ordentligt. Nu ser väl trädgården ändå inte jätte vacker ut kan vi ju medge helt ärligt. För fint blir det inte när man röjer undan buskar. Det blir en massa odrägliga små vassa stubbar kvar som är precis överallt, och helt livsfarliga när man snubblar på dem. Och häromdagen var Idas morfar inne på ängen bakom huset och slog ner gräset med slåtterbalken. Visst gräset åkte av, men fula spår blev det då vi inte riktigt hade anat att det skulle vara så surt på ängen. Så det var både på gott och ont. Men det fixar sig nog, man får försöka jämna till spåren så kommer de nog gräs sen och så syns det inte mer.

Som sagt, huset har kommit fram, och trädgården är så gott som tämjd. Då har vi bara huset kav då, och det fixar ju Erik på en kvart imorgon (haha)  Nä men det tar lite granna på  de akuta sysslorna i trädgården och det är ju skönt, även om det hela tiden kommer nya saker som måste fixas. Och vi kommer på nya saker vi ska göra med trädgården hela tiden.

Inne i huset har vi inte gjort något mer än att vi har rivit ner lite masonit från väggarna för att kika vad som fanns där bakom; prima fin pärlspont (YES!!) vi har även lyft på några linoliummattor från golvet och sett att det ligger fint gammalt och rejält trägolv där. Uppe i taket har Erik skurit lite i spänntaket och sett att det även där finns fin pärlspont. Detta tycket vi är jätte kul, efter som att det är det gamla och fina vi vill åt och bevara så gott det går. Anledningen till all masonit på väggar, mattor på golv och spänntakt var ju att den gamla pärlsponten och de gamla trägolven inte längre var moderna en gång i tiden. Men nu kan vi ju säga att det gamla är på tilbaka marsch igen, och pärlsponten är riktigt på tapeten.

Ja, men detta var ju det första inlägget. Det tror vi gick ganska bra?

Alla inlägg kommer kanske inte följa samma mönster, en del kanske blir mycket text och ibland kanske det blir mycekt bilder. Men vi vill visa så mycket som vi hinner, hur vi går tillväga med huset, och hur vi renoverar det. Och så hoppas vi att det kasnke finns någon själ där ute som vill läsa om vårat lilla projekt och kanske blir inspererad? (…att inte göra samma idiotiska misstag som vi)

Så vi drar en klassiker: Hejdå macken, vi ses imörr’n! // Ida & Erik