Här kommer lite tankar:

Välkomnar Mars månad med öppna armar!  Äntligen vårmånad. Även om denna vinter, mer eller mindre varit obefintlig, och det känns som att det är hösten övergått i vår…

Hoppas ni har haft en bra (så kallad) vinter? Här hos oss går ju tiden som vanligt väldigt fort, vi har ju alltid fullt upp. Men på ett annat sätt går det långsamt… Denna leriga, blöta och mörka, så kallade vinter har inte varit så uppiggande. Längtar mer än någonsin efter varmare, torrare väder. Ljuset har i vilket fall verkligen gjort en efterlängtad entré. Det är ljust till kl 18 och det blir mer och mer för varje dag.

På ett personligt plan önskar jag ju även att tiden ska gå fortare. Vår äldsta son har ju en externfixator monterad på sitt vänstra underben efter hans omfattande skelettoperation i september. Och vi håller väl hoppet uppe om att han  ska bli av med den till sommaren. För er som inte vet vad en externfixator är, så är ni välkomna att googla. Den är ungefär så jobbig att leva med som den ser ut. Förutom att  det är otymplig, svår att allmänt leva med. Så råkar han även ut för infektioner, främst i huden kring pinnarna. Men även infektioner längre in. Och det är väl nästan det enda jag tänker på dessa dagar. Så klart. Får väl helt enkelt erkänna att jag stålsatte mig mer för en påfrestande höst. Men inte inför detta… hösten gick väldigt fort och avlöpte relativt smärtfritt. Men denna, tiden efter jul har inte gått så fort som jag hade behövt. Men ljuset ger extra energi och att bara veta att vi gått in i mars månad känns som en stor lättnad. I övrigt mår sonen bra, leker, växer och utvecklas som han ska. Men så klart att det påverkar oss, han klarar tex inte av att gå på förskolan längre stunder, så jag är hemma mycket.

 

I övrigt planerar jag inför sommaren och caféet. Mycket tankar och idéer. Sånt jag vill förändra och förbättra.

Vad det beträffar renoveringen, har jag som mål att få röjt på vinden samt få färdigt det personalrum som vi påbörjade för 1 år sen. Jag har även en hel del idéer om trädgården. Blir väl mer jobb där ute fram i April. Vill även måla färdigt huset (så klart) och bygga färdigt verandan på baksidan. Mycket att göra som vanligt. Men det är roligt, så roligt att planera och sen köra igång med det man planerat.

Vi väntar ju även, traditionsenligt så här års, tillökning… I fårstallet! Cirka 33 st tackor ska lamma. Gutefår och finull. 3 olika baggar, en renrasig texel, en renrasig gute och en suffolkkorsning. Är så roligt när de är fullt med små lamm i fårstallet sen.

Vi håller även på med fortsatt restaurering av en naturbetesmark som  vi arrenderar av en granne. Vi har fortsatt att ta ner träd, och plockat ut stockar med hjälp av fyrhjulingen och traktorn. Tyvärr är det ju väldigt blött… men de passade på att plocka ut stockar i helgen som var, eftersom det fortfarande var lite lite fruset i marken. Det är väldigt surt på flera ställen i vanliga fall, men efter denna vinter står det vatten på flera ställen. Men det kommer bli så fint där sen, blir en otroligt stor skillnad när ljuset nu kommer nå marken.

Ha det fint, så hörs vi säkert snart!IMG_3772

// Ida