Hejsan, har varit lite dåligt med uppdatering här det sista. Har inte hunnit med helt enkelt, och helt ärligt har det inte funnits jätte mycket att berätta om. Här kommer lite uppdatering om läget, samt lite andra tankar och funderingar som snurrar runt i huvudet just nu.

I början på september opererades vår äldsta son, han har en medfödd skelttsjukdom i sitt ena ben, och nu görs ett ordentligt försök att rädda det. Det har i sin tur gjort att vi inte haft så mycket tid att lägga på renoveringen. Men som jag brukar säga, ingen tar arbetet ifrån oss och det viktigaste är familjen.

Jag vill ju gärna göra färdigt personalrummet, men det kanske finns mer tid till våren. Planeringen inför jul pågår för fullt, ni har väl inte missat att jag släppt årets öppettider? På söndagar kommer Cafét stå öppet med full kraft, och torsdagar samt lördagar har vi julgransförsäljning. Precis som tidigare år. Hoppas ni ser fram emot detta lika mycket som jag gör. Ska bli så härligt att komma igång med julpynt och julbak. Älskar att stå och baka julgodis och testa nya sorter. Har ni någon favorit?

Den 24/11 är det dags för lite loppis, finns lite bulle och kaffe att köpa med. Men hela skolsalen kommer vara omvanlad till en loppis! Det kommer att finnas en hel del damkläder, barnkläder, prydnadssaker, lampor, hästutrustning, husgeråd, böcker, med mera, med mera. Sprid gärna detta till nära och kära, och kom förbi och fynda. Bra priser!

Personligen älskar jag loppis och second hand, och jag är väl förmodligen inte ensam. Jag handlar till både mig och barnen. Samt även hästen får en hel del begagnat. Det ligger ju verkligen i tiden att handla på detta vis. Bra för miljön och plånboken, win-win liksom. Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk så vi kan fortsätta med detta i framtiden. Brukar ni försöka handla begagnat? och tänker ni på vad ni konsumerar? Jag försöker verkligen tänka mig för. Jag är verkligen inte perfekt, men jag tänker mig för. Det gör jag faktiskt, och då känns det som jag kommit en liten bit på rätt väg.

Fler tankar…

Och med detta över till ett annat känsligt ämne: Jag skäms inte ett dugg för att äta svenskt kött, och det ska inte ni heller göra. Ät med gott samvete. Köp gärna lokalt via en REKO-ring. Ni köper direkt från bonden som fött upp djuren, de har varit med från början till slut. Dessutom har inte köttet fraktats onödigt långt. Bättre pris, både till dig som konsument, och till bonden som producerat, eftersom du handlat utan mellanhänder.

Tänker ni på det jobb som ligger bakom livsmedlen ni köper? vare sig det är vegetariskt eller kött/mejeriprodukter?

Se till våra lamm vi har, som går ute större delen av året och betar gräs och sly längs med Mariedalsån. Mark som annars är svår att bruka. Under vintern äter de grovfoder som vi själva producerat. De får lite (svenskproducerat) kraftfoder vid behov, och i samråd med en specialist som hjälper oss med foderstater. Allt för att det ska bli så bra för våra djur som möjligt. Enda gången de lämnar gården är när vi kör dem till slakteriet i skara. Lugnt och harmoniskt. Fåren är vana vid att bli hanterade, så de är sällan stressade. Våra djur blir (peppar peppar) sällan sjuka, så de behöver sällan läkemedel. Och vi har ju den turen att vi bor i en del i landet där det inte finns några större rovdjur att bekymra oss om.

Hade egentligen mer på hjärtat, men det riskerar att spåra iväg och bli ett väldigt långt inlägg. Så jag sparar det och tar det en annan gång istället!

cropped-img_3779.jpg

Tack för mig om ni har orkat läsa så här långt, ha det bra så hörs vi! // Ida