Hejsan!

Vilket underbart vackert väder vi förärats med de senaste dagarna. Riktig högsommarvärme. Jösses, det är ju bara mitten av Maj. Snacka om kort vår. Någon som badat? Vi har varit nere vid sjön en sväng men det var bara äldsta sonen som plaskade och badade lite, vi andra doppade bara fötterna.

Tiden och dagarna bara rusar fram. Årets vårrunda var helt fantastisk! Strålande sol och massor av besökare. Har fått uppfattning om att det var många besökare hos alla aktörer,  så himla kul! Nu har det lugnat ner sig lite. Var ju en hel del jobb och förberedelser innan den helgen, och jag satt inte ner på hela helgen knappt. Men nu som sagt, nu har det lugnat sig. I vanliga fall, som de flesta av er vet, brukar ju Caféet vara öppet så här års. Men i år ser det lite annorlunda ut. Det är helt fantastiskt att få lite mer tid ihop med barnen. Njuter till fullo och önskar på sätt och vis att jag kunde vara helt mammaledig, som de flesta andra. Och bara vara hemma med dem och pyssla. Men samtidigt längtar jag till caféet. Det är ju det jag brinner för också. Så det ska bli roligt när det öppnar igen helgen efter midsommar. Men fram tills dess ska vi bara pyssla, greja och bara vara.

Nu innan Caféet öppnar igen kommer vi föröka hinna med att skrapa och måla. Jag försöker även ta hand om trädgården så mycket jag hinner med. Tar med mig barnen och pillar i trädgårdslandet. Jag har ju lite planer. Men nu när värmen kom, så kom ju även all grönska. Och således allt ogräs. Kvickroten är ju så snabb och besvärlig. Antar att jag inte är ensam om att ha sådana i trädgårdslandet? Men jag kämpar på. Hoppas få till lite odling med mina icke så gröna fingrar. Jag tycker faktiskt att det ska bli roligt att odla lite. Och förhoppningsvis en inte allt för stor börda och stress att hinna sköta.

Igår klippte jag äntligen färdigt gräset. Tog mig två dagar. Det är inte helt lätt att få till det med två småbarn som kanske har andra planer. Så det hann bli väldigt högt, nästan så vi kunde slå vall haha.

För övrigt är våra får nu ute på bete. Allihopa. Lamningarna har i år gått väldigt bra. Lite krångel, givetvis. Men i det stora hela har allt flutit på, och vi är mycket nöjda med vårt nya fårstall på Ivarsgården. För er som är intresserade av lammkött till hösten, är välkomna att kontakta oss. Jag tänkte göra i ordning en flik där vi kan uppdatera lite kring fåren samt hur man gör för att boka lammkött av oss.

Har som plan att göra en del tidsinställda inlägg till bloggen, där vi visar lite bilder från åren som gått. Tänkte det kunde passa bra nu när det snart är 6 år sedan vi köpte huset. Vad tror ni om det?

Ha det fint nu allihop, nu ska jag snart åka och hämta storebror på förskolan.

// Ida