Hej allihopa, ååå som jag längtar efter en massa snö!

Känns som om det var flera år sedan det kom något som verkligen la sig. Ett ordentligt täcke liksom. Vad fick vi förra vintern? 7 cm på sin höjd? Nä nu vill vi ha en ordentlig vargavinter! (kommer jag säkert få äta upp sen om det väl händer…)

Just det här med snö känns ännu roligare när man har barn. Tänk lyckan i deras ögon när de får åka pulka och busa omkring i snön!

Tycker ni att det är viktigt med en vit jul? tycker själv att det väl inte gör jätte mycket om snön inte prickar den 24:e, men det är klart att det gör ju väldigt mycket för stämningen. Men jag känner inför denna vinter, bara den kommer. Gärna si sådär 50 cm, och som får ligga i några veckor. Tänk så ljust och fint det blir. Och rent!!

Men tänk också att behöva skotta fram bilen när man ska in och lämna på förskolan… det är ju kanske inte så jätte roligt.  Man är ju redan lite småstressad så där på morgonkvisten ändå. Men ni kanske har sån lyx att ni har garage? vi hade det där vi bodde förut (och jag uppskattade det då alldeles för lite tyvärr) Men vi har i alla fall motorvärmare på bilen som man kan starta via en app i mobilen. Så kommer man bara ihåg att göra det (vilket jag allt för sällan gör) så är ju bilen i alla fall varm och go.

Men nu åter till denna snön. Jag längtar faktiskt riktigt mycket. Jag skulle inte ens bli ledsen om den kom imorgon. Även om det skulle kännas kanske lite onödigt, då det känns som om man ”utnyttjat” vintern redan innan den egentligen förväntas dra igång.  Och att det känns som risken då är extremt hög att det inte blir någon mer snö den vintern.

Men… det behöver ju gärna inte blåsa snöstorm när vi väl ska till förlossningen sen. Den risken är ju ändå ganska hög om man tänker att bebis är beräknad i början på februari (och inte i Juni)… men det är ju inget vi kan styra över så här i förhand.

Tänkte jag skulle dela med mig av lite gamla vinterbilder då när de var ordentligt med snö senast. Så vi som gillar snö kan sitta och drömma lite.

Håll till godo, kanske får jag chans att ta en massa nya denna vinter? 🙂

 

Tack och hej, leverpastej // Ida

 

Ps. vi öppnar ju för julgransförsäljning lördagen den 25/11 och sen på söndagen är caféet öppet som  vanligt mellan kl 11-17, varmt välkomna! Mer om det under fliken öppettider. Ds.