Hejsan!

Känns som om vi har fullt upp hela tiden. Och ändå känns det som om det inte händer alls mycket. Klart det händer saker, fast att vi är så mitt uppe i det hela att vi inte märker det. Våren är på intågande, och Mars är ju en vår månad anser jag. Vår är det framtill sista Maj. Första Mars till sista Maj. I Juni tar sommaren över. Enligt mig.
Men våren är ju, som alltid, väldigt trögstartad. Igår sken solen, och det var så härligt ute! Idag är det grått och trist ute, och det blåser halv storm. Inget motiverande alls. All den energi man fick igår av solen, är som bortblåst idag. Bokstavligen. Men, det tar ju sin lilla tid för våren att få ordentligt grepp, även om vi aldrig fick någon vargavinter direkt. Men det tar ändå sin lilla tid innan vädret slår om helt.
Men ljusare är det, inte många veckor kvar tills det blir sommartid (!!!!)
Om man tänker tillbaka, till 2010, när jag och Erik firade 1 år tillsammans, så var det snöstorm den 21/3 så vi inte kunde ta oss till varann. Sen tog det ytterligare ett antal veckor innan snön smälte. Riktigt långsam och dryg vår. Samma år som vi tog studenten. 5 år sen nu, tiden tuffar iväg.
Så egentligen ska man väl inte klaga över våren, jag menar det kunde ju vara värre.
Snödropparna och krokusen blommar för fullt. Tulpaner och påskliljor börjar titta upp här och var, men de har ju inte kommit så långt än. Under våren får man ha lite tålamod helt enkelt, tiden går ju så fort.
Snart dags att sätta upp påskriset med lite fjädrar i. Får bli eftermiddagspyssel om någon vecka eller så.

Nu till lite uppdatering av renoveringen:
Tilläggsisoleringen av skolsalen är klar, all pärlspont på väggarna är på plats. Taklister och golvlister är uppspikade. Nu är det bara smygarna och fodren kring dörrar och fönster kvar. Vi ska även klä trappan, och måla den, men vet inte hur vi ska klä den ännu.
Håller även på att spackla kring murstocken och ska måla den. Kaminen ska få sig lite ny spissvärta och ses över lite grann. Vi har ju eldat ganska hårt i den nu i två vintrar.

Men detta med att färgsätta? det är verkligen inte det lättaste. Vi har velat fram och tillbaka med färgval till skolsalen. Det vi är säkra på är i alla fall att vi ska försöka återlikna de färgerna så som det var tidigare. Grönt och rött.
Alltså inte grön-grön och rött-rött. Utan mer rödrost och ljusgrön/ljus mossgrön. Men det är svårt att hitta helt rätt nyans. Vill ju inte att det blir för ljust eller för mörkt. Inte heller att de skär sig i nyanserna, utan de ska ändå passa ihop. Har fått några färgkartor som vi ligger hemma och bläddrar i innan vi somnar. Men till helgen har Erik sagt att vi måste bestämma oss så vi kan börja måla väggarna i skolsalen.

Förresten! Vad tycker ni vi ska göra med taket i skolsalen? Måla eller inte måla? Känns kul att ha kvar något (det som ändå är möjligt) som är helt i original. Färgen är absolut inte dålig i taket, så det är inte av den anledning vi skulle måla om. Det är däremot lite ”fläckigt”, vet inte hur jag ska förklara? men det syns tydligt vart tretexskivorna satt tidigare. Eller inte jätte tydligt egentligen. Men de syns som mörka skarvar. Det är även en hel massa spikhål, då de säkert använde 300 spik till varje skiva. Men de syns förvisso inte jätte mycket. Inte så att man stör sig i alla fall. Sen syns det ju vart det har stått skåp också. På ena stället är det inte målat alls, och andra stället är det målat, fast i annan nyans.
Vad tror ni? Så som jag känner är det ju som sagt kul med något som är någorlunda i original. Eftersom väggarna, golv och lister är i ny tappning även om det är i gammal stil. Så kan taket få vara orört? vi tvättar bara av de lite. Eller ska man ge sig på att måla det med? Det lär ju ta betydligt längre att färdigställa skolsalen då. Känner mig väldigt velig på detta plan… Får fundera på detta till helgen.
Kom gärna med era åsikter!

Vi har även skickat in bygglov för verandan på baksidan. Passade på att samtidigt ansöka om bygglov för två mindre förråd/hönshus. Men de projekten ligger ganska långt fram i tiden. Men det är lika bra att ansöka i god tid ändå. Så har vi gjort det.

Det är en hel del pyssel utvändigt på huset med. Även där håller vi på med färgsättning. Svårt val. Men huset kommer att få ett ordentligt lyft med ny färg på ytterväggarna. Det var ju många år sedan sist, som det var nymålat.
Vi kommer kunna greja mer där när vädret stabiliserat sig lite mera. Inte kul att skrapa hus, när det blåser halv storm och alla färgflagor blåser upp i ansiktet.

Oj, vilket långt inlägg detta blev… Tror inte ens att hälften av er orkade läsa igenom hela.
Får försöka uppdatera er oftare istället!

Ha det fint!

//Ida