Hej allihop!

Tänkte berätta lite vad som hänt i skolan sen sist. Två helger i rad har det arbetats flitigt i skolsalen. Ett antal timmar och skottkärror senare så är golvet nu helt utrivet. Det var i så dåligt skick, att inget gick att rädda tyvvärr. Det hade ruttnat, möglat och även blitit lite svamp på sina ställen. Så det var väl bara en tidsfråga innnan det skulle ge vika kändes det som, när vi väl såg hur illa det var.

Fast detta var ju inget vi hade hoppats på. Lättast hade ju helt klart varit om golvet bara var lite dåligt, så det gick att byta. Elller att vi lagt på en tjock plastmatta ovanpå alltihopa så vi slapp se de! – skämtåsido, men det var lite mer jobb än vi först tänkt när vi köpte huset. Men, men, golvet hade stått sig riktigt bra ändå. Erik hittade, när vi började riva, en brädbit. Där hade han som lade golvet skrivit datum, namn och vart han bodde. Han hette Frans Nordin, och han bodde på Sofiero i Broby. Han lade in golvet den 29 december 1916 (nästan 100 år!!). Lite kuriosa om Frans var att han hade 350 höns, och detta går att läsa i Svenska Gods och Gårdar. Nytt golv och värme i huset, så kommer det förhoppningsvis ligga i nästan 100 år till.
Slitet lär väl ge resultat så småning om i alla fall. Vi kommer även att få riva en bit av murstocksgrunden (där vi ställt den lilla kaminen) då den var så djupt angripen av mögel och svamp. Så det blir väl det som står näst på tur.

I Lördags hade vi hjälp av snälla kompisar och familj, som kom och hjälpte oss att riva ut golvet. Tack Oskar, Pelle, Maulo och Jocke! Tack även Jan- Olof för lån av traktor, skopa och kärra. Det hade inte gått utan er, ni är guld värda!

Nu hoppas vi innerligt att våren kommer snart. Är så kallt att vara nere vid skolan och jobba. Men man märker ju att det är på gång, men det tar ju sin lilla tid.
Men snart kommer snödropparna, och då vet man att det är vår på riktigt.

Kan även tilläggas att vi kan lägga ett mumifierat djur till på listan, en katt denna gången. Visst vet vi att djur gillar att gå och gömma sig när de känner att deras tid är ute, men nu får det gärna räcka med lik i våran husgrund. Är ju inte någon rolig överraskning att få när vi håller på att riva.

Men jag tror väl att det var allt för idag… Hoppas kunna lägga upp lite bilder från helgerna. Får se om detta sker ikväll eller om det blir imorgon istället.

Vi har inte tappat modet om vårat vackra unika hus än! Utan vi kämpar vidare. Hinder är ju till för att övervinnas, är det inte så?

Ha det fint tills vi hörs nästa gång!

/ Ida och Erik