Hej Hopp alla glada mitt i jul och nyårsfirandet!

Vi har varit väldigt dåliga med uppdatering. Faktiskt har vi inte bloggat något alls sedan vi hade vårat adventsfirande den 2:a advent.

Man kan väl säga att vi var lite lediga precis efter den söndagen, då det var riktigt mycket slit innan. Sedan har dagarna bara gått… man har dagarna har bara runnit iväg. Och man har sagt, vi tar det imorgon istället. Men icke.

Inte förrän idag!

Vi vill tacka alla som kom och hälsade på oss på adventsfiradet. Vi är jätte glada för att det kom så mycket folk! Och hittills har vi bara hört posetiva kemmentarer om firandet. Detta har gett oss blodad tand, och vi hoppas att vi kanske kan få till något liknande nästa år igen? Dagen då adventsfirandet ägede rum var vi så stressade. Vi skulle pynta och få fint och mysigt. Erik skulle åka efter granar och sedan skulle Brobys gran resas och kläs med ljus. Vi hade mycket hjälp utav Idas familj. Men mycket klarade vi ändå av själva. Var fullt upp hela den helgen. Och på söndags kvällen var vi mycket trötta.

Vi hoppas i alla fall att ni fick en trevlig upplevelse och kan tänka er att hälsa på oss igen framöver?

Igår vad det den 29:e December. Det var dån exakt 6 månader sedan vi skrev på kontraktet och vi, endast 21 år gamla, blev husägare för första gången. Vi har inte ångrat oss en sekund sedan dess!

Och tänk vad mycket som har hänt!? I början, redan på fredagskvällen när vi kom hem efter att ha varit på banken, kunde vi inte riktigt fatta att vi faktiskt köpt det. Att det var vårat eget hus. Vi satt på trappen och bara försökte förstå vad som hänt. Allt hade ju ändå, efter att vi bestämt oss för att köpa det, gått väldigt fort. På bara några veckor blev vi husägare. Och inte till vilket hus som hellst, utan det allra finaste av dem alla! Det har nu i alla fall sjunkit in att vi äger det. Men det tog sin lilla tid. Och redan först kvällen där, kliade det i fingrarna efter att få sätta igång att börja fixa och röja. Ida hade även med sig några plargonier som hon ställde i fönstret och på trappen. Sedan började Erik slå ner lite nässlor med lien. Och då kände vi, att detta, detta kommer bli slitigt. Men otroligt kul och lärorikt på vägen. Vi började ju redan agen där på åatt röja ordentligt i trädgården på allt sly, vi hade snälla kompisar som kom och hjälpte oss.

Tänkte sammanfatta så kort det går här nedan om vad som hänt detta halvåret, och även nänma dem som hjälpt oss. Kan bli en ganska rörig text, men hoppas att det ska gå att läsa och förstå någorlunda.

Efter att vi tagit oss igenom djunglen och man kunde gå runt hela huset, och även öppnat dörren på baksidan. Så har vi kört åtskilliga traktorkärror med sly till Ivarsgården. Även lånat IvarsgårdenLantbruks traktor åtskilliga gånger, det tackar vi för! Vi har eldat sly. Vi har haft ute grävmaskin och med skopan, skalat av alla rötter, så vi sedan kunde förbereda för att så gräsmatta.

Vi har krattat, sågat, kratttat lite till. Vi har klippt gräs. Jan-Olof kom förbi med betesputsen och klippte ner våran yviga äng på baksidan. Vi har med hjälp av Edvin målat garaget med ny falurödfärg. Vi har rensat alla hängrännor.

Hanna och Susanna har varti med ute och hjälpt till att plocka upp sly (kan säga, det är lättare att såga ner det, än att plocka upp det)

Daniel, Viktoria, Jonathan, Hanna, Oskar, Edvin och William var med ute en dag och krattade, målade,  rensade sly och krattade ännu mera. Sen har vi haft besök av Ingrid och Gunnar många eftermiddagar, och de har haft med sig gott fika.

Vi har rivit upp golvet i hallen, renast bort allt bös som låg i trossbotten. Nytt bjälklager har Erik sett till att ordna. Och  nu ligger det nytt fint gran golv i hallen. Det sitter ny pärlspont på väggarna, och de har fått färg. Det finns ett helt nytt pannrum (dock ingen värmepanna ännu)  och ett rum där det ska bli toalett så småning om. Oskar har varit med och hjälpt till många kvällar i höst, de tackar vi för!

Vi har grejat i källaren. Finns numera inte så mycket där nere, inte ens en trapp ner. Vi har verkligen rensat ur där. Dock rinner det fortfarande ner en massa vatten. Men det problemet får vi ta tag i till våren.

Vi har lyft/dragit ut oljetaken ur garaget, med hjälp av traktorn. Så nu har vi ett  betydligt större förråd att tillgå.

Nämde vi att när vi hade ute grävmaskinen grävde vi även stora och bra diken längs vägen? De rymmer mycket vatten!

Vi har sått nytt gräs på framsidan och gaveln. Ida har fått olika vårlökar som hon planterat (dock är det ett litet djur som tydligen inte är rädd om livet som går och gräver upp dem igen…)

Vi har satt upp gips på väggarna i kakelugnsrummet, och Oskar har varit med Erik och hjälpt honom sätta upp spegelpanel. Blir jätte fint!

Sen har vi börjat ”riva” lite i skolsalen med. Vi har ju hittat lite mögel och annat spännande där med…

Sen minns vi inte mer just nu…. Ni får gärna skriva en kommentar om ni kommer på något vi glömt (vilket det säkert är…)

Vi har haft ett adventsfirande. Skottat en hel del snö och fikat en massa!

Vill även tacka våra vänner som varit ute och hjälpt oss!

Blev ett långt inlägg, hoppas ni orkat läsa åtminstonde hälften!

Nu ska vi försöka få upp lite nya bilder!

Vi hörs igen 2013, och gott nytt år på er alla!  / Ida & Erik